Ledarskap i fokus!

Bosse HultqvistReflektionLeave a Comment

Gott Nytt År!

Nu är 2018 inne på sin andra vecka och nu känns det att ett nytt verksamhetsår startat upp igen. Personligen känns det lite trevande, huvud och kropp är inte riktigt med än och jag famlar lite framåt. Förhoppningsvis beror det på att jag varit borta från arbetet i tre veckor vilket varit skönt. Att kunna vara ledig en längre period över jul och nyår är ett privilegie som jag är oerhört tacksam över.

2018 kommer med all sannolikhet att bli ett förändringens år. År 2017 kommer med all sannolikhet att gå till historien som det året då värdegrundsfrågorna på riktigt tog fart. Vi tänker på den #metoo-rörelsen som under hösten 2017 verkligen satte fokus på värderingen, alla människor lika värden.

.I uppvaknandet av #metoo-rörelsen står det helt klart att allt ledarskap måste utgå från ett gediget och genomgripande värdegrundsarbete som verkligen integreras i alla mellanmänskliga relationer och handlingar. Dessa s.k. mjuka frågor har nu blivit högst på dagordningen. Det går inte att fuska och det går inte att välja bort. Det helt avgörande för förändring i verklighetens verklighet och inte bara på pappret är ett värdegrundsladdat ledarskap.

Under de senaste åren inklusive 2017 har just värdegrundsarbete i olika former funnits med i många av våra uppdrag och det kommer att fortsätta vara så. Flera av våra uppdragsgivare har gjort och gör ett gediget värdegrundsarbete med insikten om att det här är en ledarfråga som alltid ska prioriteras högt.

Min känsla, och den är just nu väldigt stark, är att ur den energin som #metoo-rörelsen satte igång under hösten 2017 så kommer vi få se ett kraftfullt fokus på ledare och ledarskapet. Det kommer inte finnas en enda nyanställd som inte har funderat och frågat om arbetsplatsens värderingar, ledare och ledarskap. Det kommer inte finnas en enda arbetsplats utan att ledarna kommer att bli ifrågasatta och bedömda utifrån deras värderingar och hur de leder utifrån dessa.

Detta innebär också att varje ledare måste rannsaka sig själv i varför de valt att bli ledare, vilka värden som styr dem och hur de i praktiken gestaltar sitt ledarskap. Är det för den egna karriären och att uppfylla någon form av ego då kommer de att bli ifrågasatta och för eller senare avsatta, det kommer personalen att se till.

Ledstjärnan är ett kärleksfullt ledaskap där min äkta vilja är att utveckla verksamheten och dess medarbetare i samklang.

Välkommen till ett utmanande 2018!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *