Våga utmana dig i dina drömmars riktning!

Bosse HultqvistReflektionLeave a Comment

Vet du att ”alla” framtidsdrömmar som vi har påverkar oss på något sätt i det vi gör idag, här och nu. Allt från att vi blir trötta och besvikna på oss själva för att vi inte genomför våra drömmar till att vi inte kan motstå energi i att uppfylla våra drömmar.

Frågan är bara, vem är du? Vågar du ge dig hän och infria din kanske högsta dröm eller är du den som sitter kvar med dina drömmar för att du såg alla hinder på vägen dit och tog slut, så slut att du inte ens orkade ta ett steg i drömmens riktning?

Vi kan ju fråga oss hur många drömmar det finns som bara blivit drömmar. Ja, det är åtskilliga.

Jag tänker också att medan vi sitter där och drömmer så avundas vi de som vågat gå med sina drömmar, tagit steg i drömmens riktning och vips så har de infriat drömmen.

Jag har full förståelse för dig, inklusive mig själv som drömmer och så blir det enbart en dröm. Det är så lätt att se alla hinder och problem och vips så har du backat.

Jag gör dock en spännande resa med en kund som har gått med sin verksamhetsdröm ett tag och faktiskt innan jag kom in i bilden tagit ett antal steg i drömmens riktning som givit både goda svar och mindre goda svar. De mindre goda svaren är, i detta fallet att det tar nästan alltid lite längre tid än jag vill innan de riktiga svaren börja komma och de kanske blir på ett annat sätt än vad jag tänkte mig.

Det jag ser i detta arbetet är vilken energi det ger när vi sätter fokus på drömmen och diskutera olika alternativ på att infria drömmen. Sedan går kunden in i en vånda mellan gångerna där hen kastas mellan hopp och förtvivlan. Det jag ser här är att kunden, som de flesta av oss tydligare ser de negativa signalerna än de positiva. Det blir en kamp mellan ont och gott.

När vi sätter fokus på det onda d.v.s. de negativa så kan vi se att det handlar oftast om rädslor, rädslor som förstoras upp, små signaler som blir till stora rädslor och tvivel.

När vi sedan får rädslorna i ”rätt” perspektiv så får kunden en enorm energi för då ser kunden alla möjligheter i ett annat perspektiv mot det hindren/det onda. Kunden ser då också klart hur hindren ska passeras och övervinnas.

Kunden säger också att, vilken tur att jag ibland ser hindren så jag får lite utmaningar att tampas med, tänka till lite och se till så jag går rätt.

Med andra ord så blir hindren en del av vägen framåt, naturliga stopp för reflektion och eftertanke.

Vilken skillnad det blir när jag ser hindren och andra motstånd som något jag behöver för att komma rätt.

Utmaningen är att faktiskt våga tro på sina drömmar, att de vill dig väl och låta dem leda dig framåt. Alternativet är att sitta kvar i ”suckarnas gång” och leva på avunden mot de som infriar sina drömmar.

Du väljer din väg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *