Reflektion v 21

Bosse HultqvistReflektion, UncategorizedLeave a Comment

Ledarskap är att våga ta beslut och ödmjukt stå fast.

Jag har precis pratat med en ledare som jag utifrån ett perspektiv verkligen uppskattar och det handlar om en ledare som vågar ta konsekvenserna av ett affärsmässigt beslut. I detta fall är konsekvensen att jag inte kommer att köpa deras tjänster, varken nu eller framöver och möjligen också påverka min vän- och affärskrets så att de också avstår denna tjänst.

Det handlar om ett företag som jag och min familj hade för avsikt att besöka inom kort. När jag skulle boka tjänsten så visar det sig att vi inte var välkomna att nyttja denna tjänst för vi har ju två barn på 12 år och barn under 16 år är ej välkomna. Jag blev först chockad, sedan arg och till sist fick jag känslan av att så här kan det inte får gå till det är ju näst intill diskriminering. Detta fick bokningstjejen lugnt och tydligt veta och hon föreslog att jag skulle prata med ledningen. Blev kopplad till en telefonsvarare, pratade in mitt ärende och tänkte att där var jag bortgömd.

Döm om förvåning när jag idag, 3 dagar senare blev uppringd av vd:n som verkligen visade intresse av att förstå mig, förklara hur de såg på frågan, validera mina känslor och tankar och samtidigt förklara hur de hade diskuterat inför detta beslut som nu gör att vi, som familj är utestängda från tjänsten.

Detta beteende får mig att känna respekt för vd:n och företaget. Jag kommer fortsättningsvis förmodligen inte att köpa tjänsten och jag kommer att prata om företaget i ett mycket mer nyanserat och icke dömande ordalag. Allt tack vare vd:ns öppna och ödmjuka bemötande samt tydlighet i företagets affärsbeslut där de hade tagit hänsyn till konsekvenserna samt att hon stod fast och bakom beslutet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *