Reflektion v 24 o 25

Bosse HultqvistReflektion, UncategorizedLeave a Comment

Semester utan tankar på jobbet – går det?

En gammal kollega till mig pratade alltid vitt och brett om vikten av att ta en riktig semester vilket i hans budskap innebar allt det här med sol och bad, leka med barnen, umgås med familj och vänner, ta egna stunder med sin käraste och som vi skulle säga idag – bara vara.

Snacka går ju bra tänkte hans medarbetare för vad hände första måndagen i semesterveckan, jo kollegan kom inklampande (just det klampande) i träskor och T-shirt. ”Det är så skönt att vara här utan att vara här” var ursäkten när hans närmaste medarbetare undrade vad som stod på. Så här pågick hela hans semester, lite då och då, flera gånger i veckan kom han inklampande i sina träskor och när semestern var över åkte kostym och loafers på igen.

Kan du ta semester och släppa jobbet? Jag kan inte det helt, däremot har jag ett annat förhållningssätt till det. Jag åker inte till kontoret, jag tar inget jobb med mig hem, jag läser mail sporadiskt när andan faller på. Just när andan faller på kan jag också fundera en del runt jobbet och de uppdrag jag har (eller inte har). Jag tar också en stund varje morgon och mediterar över hur jag vill förhålla mig till den dag som ligger framför mig med fokus på det som är viktigast för mig under semester, nämligen att hela familjen ska må bra var och en och tillsammans.

Detta förhållningssätt innebär också att mitt reflekterande runt ledarskap kommer att ta semester från och med midsommar och fram till andra veckan i augusti.

Trevlig semester på dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *