Reflektion v 33

Bosse HultqvistReflektion, UncategorizedLeave a Comment

Nu är det dags igen! 

En sommar som haft de bästa förutsättningarna jag kan tänka mig och nu är jag åter i färd med att sätta igång en arbetshöst. Jag har förmånen att ha en lång semester, en förmån som gör att jag helt kan släppa tankarna på arbetet. Det finns dock en baksida, en liten sådan och det är att det är svårt att komma igång igen.

Den stora fördelen med en lång semester är att när jag kommer tillbaka som nu så får jag också en möjlighet att prioritera om och sätta fokus på det som jag verkligen vill ägna mig åt. För mig som konsult kan jag lite välja vad jag vill ägna mig åt, vilka frågor och områden jag vill prioritera, hur jag ska gå tillväga, vilka jag ska kontakta o.s.v. Det viktigaste här är att jag bestämmer mig för vilket fokus jag vill ha och att jag verkligen sätter fokus på de frågor och områden som jag vill prioritera. Det innebär också att när jag sätter fokus så kommer jag också lättare igång och jag får resultat.

Hur gör du?

Kör du på som vanligt, kör du enligt planen som du/ni gjorde för ett drygt halvår sedan?

Min rekommendation är att ta en stund varje dag de två första veckorna och ställ dig några av följande frågor:

Vad behöver din verksamhet just nu av dig? Vilka frågor och områden i din verksamhet behöver prioriteras? Vilka frågor och områden ska du lägga åt sidan? Hur ser balansen mellan fokus på dig själv och dina medarbetare ut?

När du bestämt dig för vilket fokus du ska ha så gäller det att våga hålla ditt fokus och ta din dagliga reflektion där du ställer dig frågorna – vad har jag fokuserat på idag och är det i linje med det fokus jag bestämt mig för.

All lycka med ditt ledarskap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *