Reflektion v 36

Bosse HultqvistReflektion, UncategorizedLeave a Comment

Min ledarfilosofi – är den äkta?

Att tydliggöra sin ledarfilosofi för sig själv först och främst är något jag alltid arbetar med när jag möter ledare i individuell coaching. Detta låter säkert självklart för er som läser och ja, så borde det vara. Absolut så har många, de flesta en tanke om sin sitt ledarskap och brukar även uttala sin ledarfilosofi. Det jag sätter trycket på är om det verkligen är äkta och så stark så att jag drivs av den och vågar gestalta den eller om det bara är en skyltfilosofi.

Tyvärr så möter jag allt för många där vars ledarfilosofi ser bra ut på pappret och när jag skrapar och trycker på de vitala delarna i den så känner jag att den inte är äkta. Äkta på det sättet att jag vågar gestalta den eller äkta på det sättet att jag själv har skapat den utan jag har läst någon ledarskapsbok, gått på föreläsning/kurs, lyssnat på en kollega eller på andra sätt snappat upp ”hur man ska vara som ledare”.

Jag vill inte påstå att det är lätt att tydliggöra sin ledarfilosofi, ej heller lätt att leva den. Det som däremot är lättare är att stanna upp och känna efter om jag verkligen lever som jag lär. Det är också lätt att ta hjälp för att tydliggöra för mig själv hur jag vill vara som ledare och om jag faktiskt vill vara ledare. Att börja med att vara ärlig mot sig själv är grunden för att ärligt kunna leva min personliga ledarfilosofi.

Ditt personliga ansvar som ledare är just att kunna leva ärligt eftersom det är så många som är beroende av dig och som behöver dig, en ärlig ledare som en förebild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *