Reflektion v 44

Bosse HultqvistReflektion, UncategorizedLeave a Comment

Ledig med ångest?

Hur är det för dig, kan du vara ledning några dagar utan att få ångest över att du inte jobbar när alla andra jobbar? Jag har nu vid ett flertal tillfällen de senaste åren kommit på mig själv att få en enorm ångest och någon form av abstinensbesvär.

Jag ställer mig frågan varför kan inte jag njuta av tre dagars ledighet mitt i en intensiv arbetsperiod för det kan jag tycka att jag är värd. Är det för att ”alla andra” jobbar, är det för att jag är rädd att missa något uppdrag eller Är det något jag inte ser som får mig att känna som jag gör?

I mitt sunda medvetna jag så kan jag prata med mig själv att denna ledighet är du värd, du missar inget, du glöms inte bort, du glömmer inte allt du kan o.s.v. I mina känslor så har jag svårt att ta in detta logiska med att jag mår bra av lite ledighet och att det gör mig bättre i min konsultroll när jag haft en kort  återhämtningsperiod.

Det sunda med min reaktion är att jag kan lätt sätta mig in i de människor som jag möter och som lider av samma ”sjuka”. Det osunda är att jag kan inte vara den goda förebilden som gestaltar det sunda och ärligt kunna stå för att jag kan släppa jobbet, ta ledigt och njuta och känna mig både fysiskt och mentalt utvilad.

Detta är en av mina utmaningar, hur är det för dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *