Reflektion v 49

Bosse HultqvistReflektion, UncategorizedLeave a Comment

Att vara ärlig mot mig själv

Vem styr mina steg i livet? När stannar vi upp och ställer oss frågorna ”vad är det egentligen jag ska arbeta med, varför håller jag på med det jag gör, var kommer min kompetens bäst till nytta, vad skulle jag innerst inne tycka vara roligt att göra och hur stämmer detta överens med det jag just nu gör?”

Många gånger vet vi innerst inne att det jag just nu arbetar med och den plats jag just nu är på är inte rätt för mig.

Att sedan göra något åt det är för många som att bestiga berg. Det ger en enorm ångest, vi hamnar i kaos och vi försöker ivrigt förklara för oss själva att jag är på rätt plats, det är bara just nu som jag känner att jag är på fel plats. Denna ångest och kaoskänsla är högst naturlig och därmed mänsklig.

När jag själv har hamnat i denna situation och med eget insiktsarbete (självrannsakan) och stöd utifrån beslutat mig för att göra något åt saken och ta de konsekvenser som kan uppstå så har det infunnit sig en enorm kraft. En kraft som gjort att jag orkat förändra min situation, en kraft som öppnat upp nya vägar och en kraft (även yttre medspelare) som hjälpt mig framåt.

Jag är helt övertygad om att när jag har varit ärlig mot mig själv och sagt att jag inte ska vara kvar i denna omgivning eller arbetsplats för här stämmer inte min personlighet, kompetens, värdering etc. in, då har också en tung börda släppt från mina axlar.

Jag har vid samtliga tillfällen konstaterat att det är många yttre faktorer som har hållit mig tillbaka som t.ex. rädslan att tappa status, tappa lön och andra förmåner, tappa relationer, att andra ska tycka att jag misslyckats och ”att jag kan inget annat”. Dessa tankar och känslor blir nästan patetiska när jag tänker tillbaka på dem idag samtidigt som jag kommer ihåg att de var väldigt starka när jag var där.

Att jag reflekterar om detta nu är att jag har det oerhört färskt framför mig. Jag möter flera just nu som är i situationen att de insett att det står en förändring framför deras dörr och jag möter också några som biter sig stenhårt kvar i en ohållbar situation där min högsta önskan är att våga vara ärliga mot sig själva och våga gå emot sina rädslor.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *