Reflektion v 50

Bosse HultqvistReflektion, UncategorizedLeave a Comment

Att vara politisk?


Denna veckan är det svårt att inte kommentera det som händer i det politiska Sverige. Min kommentar tar sikte på det politiska spel som försiggår vad vi kan se i pressen. Vad som händer bakom de lyckta dörrarna vet vi inte, kanske ana. 
En av de funderingarna jag har är vad är det egentligen Stefan Löven har erbjudit i sina förhandlingar. Mig veterligt så har jag inte hört att den utsträckta handen har innehållit något erbjudande mer än att några av allianspartierna gärna får stödja hans linje d.v.s. det som han redan bundit upp sig med Mp och V. En annan fundering är vad som ligger bakom alliansens stenhårda hållning att inte ens vilja prata med Stefan om något alternativt samarbete för Sveriges bästa.
Ytterligare en fundering är hur en ledare kan tillåta att stoppa förbifart Stockholm till en kostnad av 4 mkt per dag. Hade en företagsledare gjort samma sak hade han/hon blivit idiotförklarad och förmodligen omgående sparkad.
Ja, jag kan konstatera att det handlar om att vara politisk, då kan jag bära mig åt precis på det sättet som bara gagnar mig själv, till vilket pris som helst. Jag hoppas att inga företagsledare tar någon lärdom av dessa politiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *