Reflektion v 21 o 22 – 2015

Bosse HultqvistReflektion, UncategorizedLeave a Comment

Mindfulness – ett verktyg i ditt ledarskap

När du vaknar på morgonen så vaknar du med större aktiviteter på den högra sidan av pannloben. Detta är den sidan där du har dina negativa aktiviteter som irritation, ilska, oro, rädsla, sorg m m och som också styr din överlevnad mot att fly. Detta beror på att under natten så lägger din hjärna ihop alla dagens intryck med din historia (det som redan finns på lagret). Hjärnan är inte logisk vad gäller tidsuppfattning och den är i grunden programmerad för att skydda dig mot faror, därför vaknar du med mer negativa aktiviteter/tankar/känslor.

10 min mindfulnessträning per dag gör det möjligt för dig att förflytta huvuddelen av aktiviteterna från höger till vänster sida och därmed få mer tillgång till glädje, entusiasm, intresse, nyfikenhet, lycka o.s.v. Din oro och dina rädslor minskar och du får en förmåga att möta din omvärld med kärlek i stället för med misstänksamhet, oro, rädsla etc.

Som en bonus på denna träningen så ökar din förmåga till att vara mycket mer uppmärksam på de situationerna som du just nu är i vilket i sin tur ger dig som ledare en större förmåga till att visa äkta närvaro både fysiskt och mentalt samt att du ökar din förmåga till att ta rätt beslut.

Kroppen och psyket hänger helt ihop vilket innebär att så fort du börjar att tänka på något i framtiden eller i dåtiden så påverkar det din energi i kroppen. Med regelbunden mindfulnessträning ökar aktiviteterna i den vänstra delen av pannloben som ger dig mer hopp om framtiden vilket i sin tur ger dig möjlighet till att våga mer för dina rädslor spelar inte spratt för dig. Du vågar också i större mening vara den du verkligen är d.v.s ditt sanna jag i stället för att vara utifrånstyrd.

10 minuters träning om dagen ger dig ett glädjefullare liv – är det värt att missa denna möjlighet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *