Reflektion v 33 – 2015

Bosse HultqvistReflektion, UncategorizedLeave a Comment

Förändra från start

Nu är vi här igen d.v.s. i startgroparna efter en längre ledighet. Många av oss hade säkert längtat efter en längre tid på sommarledigheten med höga förväntningar. ”Nu ska allt göras som jag försakat, jag ska fixa till huset, trädgården, umgås med barnen och vänner och definitivt börja träna regelbundet” – ja, hur blev det med alla förväntningar?

Det är svårt att skjuta upp allting till sen för det är förmodligen rätt mycket som ska göras sen, sen när jag är ledig och får tid.

Med ytterligare en längre ledighet bakom dig är det säkert något som du kommit i kontakt med som du verkligen vill förändra i ditt liv. Det kan vara såväl i ditt privatliv som i ditt arbetsliv och då är det dags att starta den förändringsprocessen nu, nu när du samtidigt startar upp din arbetshöst och rutinerna kommer in i mer normala aktiviteter – barnen till skolan, du och din fru/man jobbar som vanligt, fritidsaktiviteterna kommer igång o.s.v.

         Välj ut 1 sak (bara) som du verkligen vill förändra i ditt liv.

         Visualisera för dig själv (gärna i en meditation) hur det ser ut när du lever enligt din önskan.

         Gör tydligt för dig vilka eventuella hinder som finns.

         Är det yttre hinder, så ta bort dem eller förändra.

         Är det inre, acceptera att de finns där för då är det enbart en tanke eller en känsla.

         Våga gå mot ditt mål även om tanken och känslan ”skriker nej” – för varje gång du gör så här blir motståndet svagare och svagare. Det kommer att ta ca 3 månader.

         Varje morgon du vaknar visualiserar du bilden. Du ber om mod och kraft att förändra det du kan och ska förändra, du ber om styrka att acceptera att det finns motkrafter eller saker som du inte kan eller har mandat att förändra och du ber om insikt att veta var gränsen går mellan det du kan förändra och det du enbart ska acceptera.

         Detta är en process som du får göra för dig själv varje dag i 3-6 månader för att skapa en bestående förändring.

 De flesta förändringarna handlar om att ändra i ditt egna liv, dina egna beteenden. Det handlar om att fokusera på det du kan förändra och det är dig och ditt liv, allt från det du gör till hur du förhåller dig till saker och ting. Det mesta som ligger utanför dig är saker och förutsättningar som du får lära dig att acceptera och förhålla dig till.

Lycka till med din förändring, visa lite envishet och våga hålla ut

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *