Reflektion v 44-47 2015

Bosse HultqvistReflektion, UncategorizedLeave a Comment

Jag har trillat dit!

Ni som följer mig har lätt kunnat konstatera att det är några veckor sedan jag skrev min veckoreflektion och det beror på att jag har trilla dit. Det vill säga att jag har tillåtit mig att falla i prestationsdiket och bara fokuserat på att jobba d.v.s. prestera utan att stanna upp och tänka till, reflektera.

Ni tänker att den här killen som är så duktig och pratar om hur alla andra ska göra klarar inte att leva upp till det själv och ni har helt rätt. Trots att jag är så medveten om vikten av reflektion så hoppar jag också till viss del medvetet över att stanna upp, sätta mig och reflektera utifrån ett meditativt förhållningssätt. Visst har jag reflekterat eller som jag säger till er, tänkt igenom saker och ting fast inte på ett meditativt sätt och där jag verkligen utmanat mig själv med att se och känna efter på vilket sätt jag har varit del implikationer saker som hänt, både positiva saker och negativa saker.

Det jag kan glädja er med och ursäkta mig med är att jag har saknat reflektionsstunderna, inte minst nu i efterhand. Jag kan också konstatera att många jobb har gått på autopilot utifrån min kompetens och erfarenhet, på s.k rutin.

Tyvärr kan jag inte lova att det inte ska hända igen. Det jag kan lova är att nu är jag tillbaka trots att jag just nu har mer än fullspäckade dagar. För det är just då det är ännu viktigare för mig att stanna upp, ta mina 15-20 minuter dagligen för reflektion och distansera mig en stund från allt jobb. Jag kan lova att jag kommer att göra ett bättre jobb och känna mig mer avslappnad trots högt tryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *