Reflektion v 50 – 2015

Bosse HultqvistReflektion, UncategorizedLeave a Comment

Julen är i antågande

Är du julstressad eller kör du bara på som vanligt och så upptäcker du om någon vecka att, hoppsan nu är det jul?
Det tror jag inte du är, däremot kan jag ha en känsla av att för oss har vi hittat ett bra anslag inför jul. Vi har hittat ett fokus på relationer, relationer med oss själva som individer, relationer med barn och barnbarn samt relationer med föräldrar och övrig släkt.

Detta innebär för vår del att de fem dagar som vi är lediga före julafton är enbart våra egna d.v.s. att vi ägnar dagarna till att vila, reflektera, ta hand om oss, göra något roligt tillsammans som i år blir en spa-dag med middag på kvällen där vi bara ska njuta av spabadet och att bli serverad en härlig middag. Detta gör vi, jag och min fru med våra två hemmaboende barn, känns lyxigt och härligt.

Bakgrunden till vårt fokus på relationer och isoleringen före julafton är många års erfarenhet av fullständig hets dagarna före jul. Nu är vi priviligierade som har ledigt många dagar och på det sättet kan hjälpas åt med förberedelser. Till det har vi också blivit tydligare med att de andra vuxna barn och släktingar som kommer till oss på jul får också hjälpa till med mat så vi fixar till ett knytkalas. Vimlar också blivit tydligare med att julklappar ger vi bara till barn under 18 år, punkt slut! Övriga är med på en 100-kronors julklapp som lottas ut. Det viktigaste är dock att vi efter några års stenhård träning lärt oss att undvika den inre stressen vilket gör att vi mer och mer kan njuta av alla relationer under julhelgen.

Det låter nästan för bra tänker jag när jag ser vad jag skriver, fast det är så här njutbart med julhelg hemma hos familjen Hultqvist. Fast det har tagit tid att komma hit. Mycket reflektion, mycket kämpande mot alla ”måsten” som vi haft med oss sedan barnsben och att vi hittat vårt fokus på relation.

Det är relationer som är viktigast i jul, med mig själv och med andra enligt min balans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *