Reflektion v 1 – 2016

Bosse HultqvistReflektion, UncategorizedLeave a Comment

Våga drömma och våga följa dina drömmar

Nu sitter jag dagen före nyårsafton och reflekterar över det år som i morgon har sin sista dag. Det som har hänt 2015, har hänt och jag kan inte göra något för att förändra allt som hänt. För mig känns det okej, hur är det för dig?

Vad jag menar är att det bästa för mig är att verkligen acceptera att det som hänt har hänt. Det innebär inte att jag accepterar händelserna eller dess resultat. Det jag gör är att jag lägger mitt fokus på det jag vill förändra framåt, göra på annat sätt, göra på nytt sätt o.s.v. Att lägga energi på framtiden där jag kan påverka utfallet av mitt agerande ger mig mer än att älta var för det som hände, hände.

Det jag däremot kan göra är att lära mig av mitt historiska liv för att ta nya steg framåt och detta gör jag gärna i mina reflekterande drömmar.

Det jag denna gång reflekterar över är vad det är som gör att jag inte fullt ut vågar följa mina drömmar. Visst, drömmarna kan vara riktigt revolutionerande gentemot de liv jag lever idag och skulle kräva en hel del förändringar även för mina närstående. Många drömmar är, för min del mer av en justering av hur jag lever vilket berott på att jag redan i drömmen sett alla hinder. Trots att vissa drömmar bara varit en liten justering av mitt liv och trots detta så följer jag ändå inte drömmen, varför?

Ja, förr om åren så har jag alltid haft logiska förklaringar som i grund och botten handlar om rädsla d.v.s. att jag inte har vågat. Jag har lyssnat på mina närmaste och mina vänner som projicerat sina rädslor över på mig och så har jag infriat deras rädslor vilket bekräftat att de har haft rätt.   

Nu har jag en innerlig önskan och det är att verkligen våga leva i riktning mot mina drömmar för att vid olika tillfällen i framtiden dels nå mina drömmars mål och dels de drömmar som handlar om hur livet alltid ska vara våga leva dessa dagligen. För mig handlar det mycket om att tro och lita på mig själv.

Våga drömma och utmana dig själv till att leva dina drömmar. Tro på dig själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *