Reflektion v 9 – 2016

Bosse HultqvistReflektion, UncategorizedLeave a Comment

Reflekterande ledarskap genom ett meditativt förhållningssätt
Det är lördag förmiddag, jag sitter och äter en andrafrukost efter några timmar i stallet. Stallet tillsammans med hustru, var sin islandshästar som vi rider ute i naturen och en soluppgång i ett vårvinterlandskap är för mig en stund som ger mig både behövlig mental avkoppling och fysisk träning.
Väl hemma igen så kommer nästa belöning, en lång andrafrukost med tid för samtal och i mitt fall tid för tidningsläsande. Här stöter jag då på dagens reflektion när jag läser sidorna i Dagens Industri om hälsa där det denna lördag handlar om den mentala och psykosomatiska hälsan som vi i i dagligt tala kallar för stress.
Antalet sjukskrivna för stressrelaterade åkommor har i stort sett fördubblats mellan åren 2011 till 2015. Vi kan med all rätt kalla stress för en av nutidens stora folksjukdomar. Till detta kan vi lägga alla som jag vet går och mår psykiskt och mentalt dåligt utan att sjukskriva sig.
Eftersom jag jobbat med frågan i många år tillsammans med min fru så vet jag att detta är människor som kämpar för att få bukt på sin stress och må bättre. Byter jobb, byter bostad, byter man/hustru, äter mindre laktos och mer fett, börjar träna o.s.v.
En del av dessa exempel är definitivt bra som en del i att komma tillrätta med min stress. Det jag dock konstaterar är att när jag möter människor som är riktigt dåliga oavsett om de är sjukskrivna eller ej så är det för de flesta (så gott som alla) en själsligt brist som saknas. En brist på att våga leva mina vitala värderingar, en brist på att lita på livet och att livet vill gott, en brist på att det finns något större än oss själva som jag kan lita på och utifrån detta våga hoppa ur det ekorrhjul jag själv satt igång och ställa mig frågan vad som är viktigt i mitt liv.
Som ledare kan du själv förebygga din psykiska och mentala utmattning genom att dagligen reflektera utifrån ett meditativt förhållningssätt. Stanna upp ett par gånger per arbetsdag och genom att sluta dina ögon, fokusera på din andning och vara uppmärksam på vad som händer i din kropp i 3-5 minuter så får du en kort och behövlig mental vila. Lägg därefter till att du varje kväll, ca 15 min sätter dig i din sköna fåtölj, sluter ögonen, fokuserar en stund på din andning och börjar reflektera runt den eller de frågor som upptagit dig under dagen. Observera hur frågan kom upp, vilka som var där, hur frågan påverkade dig, hur du påverkade frågan, hur din tänkta lösningen ligger i linje med er övergripande strategi och hur du vill agera utifrån din och företages värdering.
Detta är ett exempel på hur reflektion kan bli din hjälp till att må bättre och bli en bättre ledare. Vi vet idag att reflekterande ledare är bättre ledare. De fattar bättre beslut, känner sig mindre stressade, sover bättre, är mer mentalt närvarande och har bättre relationer.

Reflektion är ett förhållningssätt som förebygger stress hos dig själv och hos din omgivning. 
Din stress som ledare resp. ditt psykiska och mentala lugn som ledare påverkar hela din omgivning 24 timmar per dag, 7 dagar i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *