Reflektion v 23 – 2016

Bosse HultqvistReflektion, UncategorizedLeave a Comment

Min sommar – reflektion utifrån ett meditativt förhållningssätt
Reflektion med stöd av olika Mindfulnessverktyg har hjälpt mig oerhört mycket under det senaste året. Med mycket jobb, många aktiviteter på fritiden och några riktiga tuffa privata händelser som drabbat familjen har jag tack vare Mindfulness och reflektion kunnat må relativt bra.
Nu när jag är på väg mot semester och mer tid för familjen och för mig själv så kan det finnas en risk att jag börjar oroa mig för höstens alla aktiviteter. Detta skulle vara förödande för semesterfriden och återhämtningen. Å andra sidan så tror jag att jag är inte ensam om denna känslan så för att undvika detta så är min idé att börja varje morgon med en stunds egen reflektion. Innan jag stiger upp ur sängen så ger jag mig själv fem till tio minuters egen tid för reflektion eller en mindfulnessövning.
Med denna start så ger jag mig själv en behövlig signal att allt är väl, det som skett dagen före och det som kommer att ske under den kommande dagen behöver jag kunna acceptera att det sker och att jag alltid har ett eget val att hantera hur jag vill agera.
Jag lever också i den föreställningen att när jag ger mig själv denna studn under min semester så kommer min kropp och knopp att vara så van vid detta så jag av bara farten kommer att fortsätta denna morgonrutin när hösten sätter igång.
Läser vi sedan den forskning som nu finns framme om att reflektera utifrån ett meditativt förhållningssätt så är den stora verkningsgraden av mediterande och reflekterande att jag hanterar olika oförutsedda händelser, såväl privat som i jobbet på ett bättre sätt. Det gör att det tar lägre och längre tid för mig att bli stressad, stressad på det sättet att jag blir orolig och tappar handlingskraften eller att jag blir rädd och därmed tappar handlingskraft. Det ger mig också möjligheten att behålla det mentala lugnet trots att det stormar runt mig så att jag tar ”rätt” beslut och gör ”rätt” saker.
Bara denna vetskapen gör det ännu mer inspirerande att verkligen hålla i mitt reflekterande under hela sommaren.

Nu önskar jag er reflektionsläsare en rikigt skön sommar så återkommer jag i mitten av augusti med nya reflektioner från min vardag, mina upplevelser och mina reflektioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *