Reflektion v 42 – 2016

Bosse HultqvistReflektion, UncategorizedLeave a Comment

Rikedom – en drivkraft och ett mått på vaddå?
Att vara RIK kom upp i mitt huvud i fredags kväll när jag satt i bilen på väg hem efter en veckas arbetsresa med många möten. Det är åtskilliga timmar i bilen som jag nu har reflekterade över livet och livets frågor, som du som läsare får vara en del av.
Förra veckan var jag i sammanhang där det utifrån olika perspektiv, syfte och behov pratades mycket om att vara RIK så jag ställde mig frågan:
      Vad är att vara rik, för mig?
Och svaret jag fick som jag känner kommer från Mitt innersta var:
      Vad rik jag är som kan ge och få kärlek och få leva med Rebecca, min fru som jag älskar
      Vad rik jag är som lever i en familj med 6 barn och 7, snart 8 barnbarn som alla månar om varandra
      Vad rik jag är som kan se och höra allt som sker i vår värld, runt mig
      Vad rik jag är som kan lukta och känna på allt som finns runt mig
      Vad rik jag är som är frisk och fri från allvarliga krämpor
      Vad rik jag är som kan springa, gå, stå och sitta när jag själv så önskar
      Vad rik jag är som har vänner som finns för mig när jag behöver
      Vad rik jag är som har ett intressant arbete som ger mig en del av den stimulans jag behöver
      Vad rik jag är med en fritid som ger mig möjlighet att njuta av djur och natur i trygghet
      Vad rik jag är som har mat på bordet varje dag
      Vad rik jag är som har en trygghet i vår herre som leder och skyddar mig, varje dag
      Vad rik jag är som lever i ett demokratiskt land
      Vad rik jag är som lever i ett land där det råder fred
      Vad rik jag är som i kväll kan gå hem och sova i en varm säng med tak över huvudet, känna mig mätt och ren i ett hus där jag känner mig skyddad och trygg hela natten.
Jag tänker utifrån min tro att all denna rikedom kan inte vara en slump och samtidigt så slås jag av hur mycket mitt personliga fokus och rädsla har varit att inte kunna få tillräckligt med inkomster för att kunna betala räkningar, få kläder på kroppen, mat på bordet, resa och uppleva saker o.s.v.

Så tänker jag tillbaka på framförallt många av de entreprenörer som jag mött och känner en enorm respekt för dem. Jag vill påstå att merparten av de entreprenörer som jag mött och som lyckats i form av att bygga upp sina företag, små som stora har definitivt haft andra drivkrafter än att skapa en rikedom på banken. Sedan har det många gånger blivit en effekt och resultat av deras lust och drivkraft att utveckla sin affärsidé och pengarikedomen har kommit sent i livet. Och trots bankrikedomen så har de fortfarande kvar drivkraften att utveckla sin affärsidé, skapa jobb till andra, vara en bidragare i samhället etc.
Tänkvärt, i alla fall för mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *